Blogpost | Hondenhotel Urok & Dreams te Kontich-Duffel-Edegem-Aartselaar-Hove-Lint-Mortsel

 • Hondentraining Dierenhotel Urok & Dreams Kontich
  15/06/2021 0 Opmerkingen
  Tips bij het trainen van uw hond

  Een brave hond begint bij de opvoeding

  Hondenliefhebbers zijn vaak jaloers als ze een hond tegenkomen die zo goed luistert en niet trekt aan de lijn tijdens het wandelen. De realiteit is echter dat iedere pup en hond opgevoed moet worden. Dat kan door naar de hondentraining te gaan of door gedragstherapie te volgen. Hier volgen alvast enkele tips voor het trainen van uw hond.

  Houd het kort
  Net zoals bij kinderen is de aandacht van honden soms erg kort en worden ze vlug afgeleid. Wanneer u niet de volledige aandacht hebt van uw hond heeft een training weinig nut. Houd de trainingssessies dan ook kort en bondig voor het beste resultaat.
  Zorg voor een passende beloning
  Ook honden worden graag beloond voor het geleverde werk. Dat kan een snack zijn of wat speeltijd met uw hond. Verzin ook verschillende soorten beloningen. Zo kunt u uw hond belonen in de mate van het geleverde werk. Door een goede beloning te kiezen, blijft uw hond gemotiveerd om te luisteren naar wat u vraagt.

  Weet wat u wilt
  Consequentie is de sleutel bij het trainen van honden. Maak daarom een lijst van wat u uw hond wilt aanleren en wat u liever niet ziet bij uw hond. Op deze manier kunt u makkelijker bepaalde gedragingen afleren en stelt u zelf doelen op met betrekking tot wat u uw hond wilt aanleren. Volstaat een eenvoudig ‘blijf’ of ‘zit’ of wilt u ook dat uw hond niet aan de lijn trekt tijdens het wandelen of niet uithaalt naar andere honden?

  Bouw routines op

  Het is belangrijk om de lat niet meteen te hoog te leggen voor uw hond. Toch kunt u eenvoudige zaken al erg snel makkelijk aanleren door routine. Leer uw hond dat het pas eten krijgt wanneer hij of zij niet opspringt of dat het rustig moet wachten vooraleer het naar buiten mag. Het is belangrijk dat altijd te doen. Weest voorspelbaar in uw gedrag.

  Hulp nodig bij trainen van honden?
  Hondenhotel Urok & Dreams in Kontich biedt gedragstherapie en trainingen aan voor honden. Zo wordt uw pup of hond binnen de kortste keren een gehoorzame viervoeter.
  Wenst u hondentraining te volgen met uw hond? Maak nu een afspraak.

  Lees meer
 • Hondenvoeding Dierenhotel Urok & Dreams Kontich
  12/03/2021 0 Opmerkingen
  Waarom het belangrijk is dat uw hond de juiste hondenvoeding krijgt

  Honden hebben een andere spijsvertering

  Veel mensen geven hun honden af en toe wat restjes van de tafel. Toch doet u dat beter niet, want de spijsvertering van uw trouwe viervoeter werkt anders dan die van de mens. Het is daarom erg belangrijk om rekening te houden met wat u uw hond te eten geeft en wat u beter vermijdt.
  Waarom is de juiste voeding belangrijk voor uw hond?
  Het maagdarmstelsel van een hond is anders dan die van ons. De meeste honden zijn bijvoorbeeld al lactose-intolerant, waardoor ze diarree krijgen bij consumptie van zuivelproducten. Ook zijn sommige dingen die wij wel graag eten schadelijk of zelfs giftig voor een hond. Daarom laat u een hond beter niet mee-eten van wat er op uw bord ligt.

  Wat mag een hond niet eten?
  Omdat het eten van verkeerde dingen een dramatische afloop kan hebben voor honden is het als hondeneigenaar erg belangrijk om te weten wat een hond zeker niet mag eten. Zo vermijdt u het beste beloningen als krenten, rozijnen of steenvruchten waar een pit in zit. Ook chocolade is erg schadelijk voor een hond en kan deze vergiftigen. Deze dingen klinken logisch en zijn vaak relatief bekend bij hondenliefhebbers. Maar wist u bijvoorbeeld al dat groenten als ui, prei, champignons, paprika en aubergine ook vermeden moeten worden? Gaat het toch mis, dan handelt u het beste snel door een dierenarts te contacteren.

  Wat mag een hond wel eten?
  Een hond is van nature uit een vleeseter. Hierdoor zorgt u er het beste voor dat zijn voedsel voornamelijk uit vlees bestaat. Dat kan vers vlees zijn of natvoer, maar ook hondenbrokken. Zo verkoopt Hondenhotel Urok & Dreams in Kontich bijvoorbeeld hondenvoeding van hun eigen merk dat specifiek is samengesteld voor alle hondenrassen. Deze zijn te verkrijgen in verpakkingen van 10 kilogram.

  Op zoek naar hondenvoer dat gezond is voor uw hond? Neem contact op met Hondenhotel Urok & Dreams in Kontich.

  Lees meer

Hondenhotel Urok & Dreams

Hondenhotel voor kleine & grote rassen met speelweiden & verwarming.

Contacteer ons